Power Crackers

Power Crackers

It’s time for an energy boost! Crackers kun je eigenlijk heel gemakkelijk zelf maken! Bovendien stop je erin wat je zelf wenst! Deze crackers zijn heerlijk met verse hummus of andere spreads. De crackers kan je ongeveer twee weken in een afgesloten doos bewaren.

Ingrediënten

  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • 50 gram chiazaad
  • 100 gram pompoenpitten en zonnebloempitten
  • 50 gram sesamzaad
  • 100 ml water
  • Eventueel: zeewiervlokken
  • Naar smaak: gedroogde oregano,  peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de lijnzaad met het water in een kom en laat 10 minuten rusten. Meng ondertussen de andere ingrediënten in een kom door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Voeg het lijnzaad/water mengsel toe en meng. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel uit over de plaat. Het mengsel moet ongeveer een halve centimeter dik zijn. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten maar haal de plaat halverwege uit de oven en draai voorzichtig om met een spatel. Na 30 minuten haal je de plaat uit de oven en laat de crackers afkoelen op een rooster. Breek een keer afgekoeld de crackers is stukjes. Smakelijk!

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavours

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *