Pompoenmuffins

Pompoenmuffins

Hier ben ik weer, mijn eerste nieuwe post en nieuw recept sinds de geboorte van Eloïse. Ze is ondertussen een goede acht weken, hoog tijd dus om het koken te hervatten. Verder ben ik aan het denken om eens wat meer “lifestyle” blogs te schrijven (baby, beauty, hotspots,…). Wat denken jullie?

Voor dit receptje ging ik aan de slag met het seizoensproduct van het moment: de pompoen. Ik koos voor de butternutpompoen omdat deze lekker zoet is en dus perfect past in dit receptje.

Dit heb je nodig

  • 300 gram pompoenpurée (ik gebruikte dus een butternut pompoen). Om de purée te maken snij je de pompoen in twee en haal je de pitten eruit. Zet hem dan voor een uurtje in de oven op 160 graden. Na een uur is de pompoen mals geworden en kan je het vlees pureren.
  • 80 gram kokosolie
  • 130 gram ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 1 el baking soda
  • 150 gram speltbloem
  • 50 gram havermout

Zo maak je het

Begin met de oven te verwarmen op 180 graden. Doe de eieren in een mengkom en voeg hier de ahornsiroop toe. Laat de kokosolie smelten en wanneer deze niet meer te warm is voeg je dit aan het mengsel toe. Doe er daarna de pompoenpurée, de baking soda, het speltbloem en de havermout bij en meng tot een glad beslag. Verdeel het mengsel over de silicone vormpjes. Bak de muffins voor ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Smakelijk!

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *