De “Musthaves” voor je baby

De “Musthaves” voor je baby

Sinds de geboorte van Eloïse is zij mijn grote prioriteit. Ik heb wel wat tijd om te koken, maar toch komt zij steeds op de eerste plaats. Daarom deel ik vandaag eens iets anders met jullie. Mijn vijf musthaves voor je baby.

Ter info, deze blog is niet gesponsord

Body’s

Je kunt niet genoeg body’s hebben. Voor pasgeboren baby’s raad ik overslagbody’s aan. Deze moet je niet over het hoofd aandoen. Dit is dus minder onaangenaam voor je baby (en jezelf). Zelf ben ik grote fan van de body’s van Petit Bateau, maar ook die van de Hema zijn zeer aangenaam en van goede kwaliteit.

Tetradoeken/swaddles

Ook tetradoeken kun je niet genoeg hebben. Je kan ze voor alles gebruiken: om je baby mee af te drogen, als dekentje, als je baby wat terug geeft, om het mondje mee af te kuisen,… Je vindt ze in allerlei formaten en prints. In de Hema kocht ik de gewoon standaard witte (daar heb ik er misschien wel 15 van). Verder heb ik er een paar met leuke prints van onder andere Les Rêves d’Anaïs, Liewood en Kleine Keutel.

Naïf Baby producten

De verzorgingsproducten van naïf zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en daarom ideaal om te gebruiken voor een gevoelig babyhuidje. Ze worden gemaakt met onder andere lijnzaadolie, avocado olie en amandelolie. Bovendien ruiken deze producten ook heerlijk. Ik kocht de “newborn essentials” kit en gebruik hem dagelijks voor de verzorging van Eloïse.

Cybex Cloud Q (autostoel)

Cybex maakt autostoelen. Het grote voordeel aan de Cybex Cloud Q vind ik dat deze bijna volledig platgelegd kan worden (buiten de auto) waardoor de autostoel ook kan dienen als reiswieg. Een baby mag namelijk niet te lang in zittende houding blijven. Als je baby in slaap valt in de auto hoef je hem nadien niet te verplaatsen (en hem dus mogelijks wakker maken). Je kan gewoon de stoel uitschuiven tot een liggende houding.

Het enige nadeel vind ik dat deze stoel zwaarder weegt dan een standaard autostoel.

Een vroedvrouw aan huis

Een musthave! Zeker als je je eerste kindje verwacht. Alles is nieuw en met zo’n klein wezentje ben je snel onzeker (en heb je heel veel vragen). Ik contacteerde halfweg de zwangerschap Noord Baby. De eigenares, Marieke, heeft naast een vroedvrouwen praktijk een prachtige winkel met allemaal leuke dingetjes voor je baby. Voor de bevalling had ik in de winkel/praktijk een gesprek van ongeveer een uur met een vroedvrouw. Zij overliep met mij hoe de bevalling zou verlopen, wat ik zeker in mijn koffer moest steken, bij welke symptomen ik naar het ziekenhuis zou moeten vertrekken,… De dag nadat we als gezinnetje waren thuisgekomen kwam Evelien voor het eerst langs. Ze bleef zeker één uur om al mijn vragen en onzekerheden te beantwoorden. Eloïse was een “randprematuurtje” en woog 2kg560 bij de geboorte. Ze zakte tot 2kg300 dus ik had echt een klein baby’tje mee naar huis. Ik was dus héél onzeker! Af en toe eens horen “je bent goed bezig” heb je in zo’n momenten echt wel nodig. Ik kan Evelien ook op elk moment bellen of een berichtje sturen met een vraag.

In principe heb je recht op 10 bezoeken/consultatie (na de bevalling) van een vroedvrouw. Een arts kan extra consultaties voorschrijven indien nodig.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *