Energy Balls met dadels, walnoten en kokos

Energy Balls met dadels, walnoten en kokos

Ik maak graag Energy Balls. De naam zegt het zelf: ze geven je veel energie, ideaal om te eten als kleine snack. Ik eet ze vaak na een workout of wanneer ik een ‘dipje’ heb. Bovendien zijn ze echt heerlijk en super snel gemaakt. In plaats van balletjes kan je er natuurlijk ook repen van maken. Het is maar waar je voorkeur naar gaat.

Ingrediënten

  • 200 gram dadels
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 75 gram walnoten
  • 25 gram gedroogde/geraspte kokos + wat extra voor de afwerking

Zo maak je het

Begin met de dadels een kwartier te weken in heet water. Neem ondertussen een blender of keukenmachine en doe er alle ingrediënten in. Opgelet de dadels moeten goed uitgelekt zijn! Blend alles tot je een kleverige massa verkrijgt. Indien de massa nog te droog is kan je wat extra water toevoegen (let op, doe dit beetje bij beetje). Leg het mengsel voor 30 minuten in de koelkast, zo kan je gemakkelijker balletjes rollen. Rol balletjes van de massa, dit lukt gemakkelijker als je je handen nat maakt. Rol ze daarna in de extra kokosrasp. De balletjes blijven 4 à 5 dagen goed indien je ze in de koelkast bewaart.

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *