Appel, rabarber en aardbei galette

Appel, rabarber en aardbei galette

Heerlijk vind ik het om met dit seizoensfruit te koken. Vandaag maakte ik er een lekkere galette mee. In principe kan je deze met eender welk fruit naar keuze maken. Gewoon de zoete basis gebruiken en er wat fruit over verdelen, eventjes de oven in en klaar!

Ingrediënten

Voor de galette

  • 200 gram speltbloem
  • 75 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 45 gram gesmolten kokosolie
  • 90 ml water

Voor de fruitvulling

  • 2appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 2 stengels rabarber; in kleine stukjes gesneden
  • 75 gram aardbeien, in kleine stukjes gesneden
  • 1 à 2 tl honing

Zo maak je het 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle droge ingrediënten voor de galette in een kom. Voeg de natte ingrediënten (kokosolie en water) beetje bij beetje toe. Gebruik eerst een lepel om te mengen en daarna je handen om het deeg goed te kneden. Indien het deeg te droog is voeg je wat water toe. Indien het deeg te kleverig is voeg je wat bloem toe. Kneed tot je een mooi elastisch deeg hebt. Om het deeg uit te rollen is het gemakkelijk dit te doen tussen twee vellen bakpapier. Je rolt het deeg uit tot een dikte van 5mm.

Bak daarna de appel en de rabarber in een pan en voeg de honing toe. Eens deze zacht beginnen te worden haal je ze van het vuur. Voeg er dan de aardbeien aan toe. Schep de vulling in het midden van het deeg en vouw de zijkanten toe. Dit hoeft helemaal niet zo netjes en perfect rond te zijn. Bak de galette 25 à 30 minuten.

Smakelijk!

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *