Carré Confiture Taart

Carré Confiture Taart

Onverwacht bezoek en geen tijd meer om uitgebreid te koken? Goed nieuws! Deze super eenvoudige Carré Confiture taart is zo gemaakt en nog eens super lekker! Ok, ze is niet super “healthy”, maar af en toe zondigen mag zeker!

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg (ik gebruik meestal het bladerdeeg van Boni Selection bij Colruyt)
  • 250 gram abrikozenconfituur

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol één vel bladerdeeg (met bakpapier) uit in een een taartvorm. Druk het deeg goed aan en prik er gaatjes in met een vork (om te voorkomen dat het deeg te nat blijft). strijk de abrikozenconfituur uit over het deeg. Rol het tweede vel bladerdeeg uit en maak er reepjes van ongeveer 1cm dikte van. Leg deze gekruist op de taart. Eventueel kan je met de rest van de bladerdeeg nog leuke figuurtjes maken als extra versiering. Leg de taart voor ongeveer 25 minuten in de oven. Laat ze nadien ongeveer één uur afkoelen zodat de confituur terug hard is geworden. Maar je kan ze natuurlijk ook warm serveren (de confituur zal wel nog lopend zijn). Smakelijk!

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *