Oven groenteschotel met geroosterde kikkererwten

Oven groenteschotel met geroosterde kikkererwten

Ingrediënten

 • 1 blik kikkererwten
 • 1 à 2 gekookte rode bieten
 • 3 (geschilde) wortelen
 • 1/2 broccoli
 • 1 courgette
 • 1 gele of rode paprika
 • 1 aubergine
 • 2 tomaten
 • 1 ui
 • Een paar teentjes look
 • Olijfolie
 • Sojasaus
 • Peper en zout
 • Paprikapoeder of currypoeder (voor de kikkererwten)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met de teentjes look te schillen en laat ze in hun geheel. Leg ze op een ovenplaat. Snijd daarna de ui en alle groentjes in stukjes en leg eveneens op de ovenplaat. Kruid met peper en zout en besprenkel met sojasaus en olijfolie (naar smaak). Doe de plaat in de oven. Wens je je groenten nog krokant, laat ze ze dan maar 30 minuten in de oven. Anders mogen ze zeker 45 minuten in de oven. Roer de groenten om de 10 à 15 minuten om.

Spoel ondertussen de kikkererwten af en droog ze goed met keukenpapier. Verwarm een pan op hoog vuur. Voeg de kikkererwten toe. Laat ze ongeveer 10 minuten bakken tot ze goudbruin worden en roer regelmatig. Voeg na 10 minuten wat olijfolie toe, currypoeder of paprikapoeder en peper en zout. Laat ze dan nog ongeveer 5 minuten bakken.

Je kan de schotel ook opdienen met wat hummus, een stukje kip,…

Enjoy!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *