Havermoutrepen met banaan en noten

Havermoutrepen met banaan en noten

Uit nieuwsgierigheid ook eens een kijkje gaan nemen op de site van colruyt: https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken . Ik kwam er een leuk receptje tegen voor havermoutrepen die ik graag wou maken. En besliste om er een gezonde versie van te maken door onder andere de boter te vervangen door griekse yoghurt en zonnebloemolie. Benieuwd wat jullie er van vinden! Willen jullie graag het origineel receptje uitproberen? Volg dan deze link: https://www.colruyt.be/nl/recept/havermoutrepen-met-banaan-en-trio-van-noten

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 125 gram griekse yoghurt
  • 25 gram zonnebloemolie
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram cashewnoten
  • 50 gram hazelnoten
  • 6 el vloeibare honing
  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram havermout
  • 1 snuifje zout

Zo maak je het

Begin met alle noten fijn te hakken. Verwarm dan de oven voor op 180 graden. Meng de fijngehakte noten onder de havermout. Voeg dan de griekse yoghurt, de zonnebloemolie, 3 eetlepels honing en het speltmeel toe en meng tot je een kruimelig deeg krijgt. Breng op smaak met een snuifje zout. Verdeel de helft van het mengsel over een grote ovenschaal, duw wat aan en zet ongeveer 15 minuten in de oven tot het deeg goudbruin kleurt. Haal de schotel uit de oven en verdeel de schijfjes banaan over de schotel. Lepel er twee eetlepels honing over. Verdeel er de rest van het mengsel over en duw nog eens aan. Besprenkel dan de bovenkant met nog één eetlepel honing. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten. Haal de schotel uit de oven een laat afkoelen. Leg de schotel nog twee uur in de ijskast. Snij daarna in gelijke repen.

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *