Mango Mousse

Mango Mousse

Waarom ik altijd bij Colruyt ga winkelen?  Bovenop de laagste prijzen, weet ik dat hun uitgebreid gamma aan fruit en groenten, altijd super vers is. Ik kocht er twee “ready to eat” mango’s en maakte er een heerlijke, gezonde mousse mee, die bovendien snel en gemakkelijk gemaakt was!

Ingrediënten (4 à 6 porties)

  • 2 mango’s
  • 4 gelatineblaadjes
  • 350 gram (magere) yoghurt
  • 50 ml (light) slagroom
  • Sap van 1 limoen
  • 2 el honing
  • Optioneel: verse munt

Zo maak je het

Begin met de gelatineblaadjes te weken. Knijp ze na een paar minuten goed uit. Verwarm het limoensap in een steelpannetje en los er de gelatineblaadjes in op. Snij de mango’s in kleine stukjes. Doe 1,5 mango, de yoghurt en de honing in een blender en mix tot je een fijn geheel verkrijgt. voeg hier dan de het limoensap (waar de gelatineblaadjes in gesmolten zijn) aan toe. Klop ondertussen de slagroom stijf en roer hem door het mango mengsel. Verdeel het mengsel over vier à zes glazen en laat vier uur opstijven in de koelkast. Vlak voor het opdienen werk je de mousse af met de overige mangoblokjes en eventueel wat verse munt. Smakelijk!

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *