Vegetarische Curry

Vegetarische Curry

Het begin van een nieuw jaar gaat bij vele gepaard met goede voornemens… Was budgetvriendelijk inkopen doen voor jou hier één van? Winkelen bij Colruyt kan je helpen dit voornemen waar te maken. Hun uitgebreid aanbod aan producten helpen mij om eenvoudige en budgetvriendelijke gerechten te maken. Deze vegetarische curry is alvast een goed voorbeeld!

Ingrediënten (5 à 6 porties)

 • 1 ui
 • 200 gram zoete aardappel (zonder schil)
 • 100 gram diepvries erwten
 • 1 courgette
 • 7 wortelen
 • 300 gram diepvries pompoenblokjes
 • 1 blik kokosmelk
 • Look (2 à 3 teentjes, naar smaak)
 • Groene curry pasta (3 à 4 kl, naar smaak)
 • 1 kl citroengrass
 • Peper, zout, cayennepeper
 • Olijfolie
 • Quinoa (70 gram ongekookt, per persoon)

Zo maak je het 

Begin met de pompoenblokjes te ontdooien. Maak hiervan purée met een staafmixer.

Snij alle groentjes in stukjes. Verwarm wat olijfolie in een grote pot en fruit de ui en de knoflook. Voeg dan de wortelen en de zoete aardappel in de kookpot en laat eventjes baken. Voeg daarna de stukjes courgette toe en laat weer eventjes baken. Voeg dan de kokosmelk en de pompoenpurée toe. De pompoenpurée zal ervoor zorgen dat de saus wat dikker van textuur wordt. Meng alles goed. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper, groene curry pasta en citroengrass. Voeg daarna de erwtjes toe en laat pruttelen tot de groentjes gaar zijn. Kook ondertussen de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking.

Wanneer de curry en de quinoa klaar zijn dresseer je het op een mooi bord. Werk eventueel af met wat koriander of andere verse kruiden. Smakelijk!

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavours

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *