Bananenbrood

Bananenbrood

Er ontbreekt nog een receptje voor een klassiek bananenbrood op de blog. En ja, bananenbrood is momenteel heel populair, dus hier ben ik ook met een lekkere versie voor jullie! Bovendien kan je  eindeloos variëren door noten, gedroogd fruit, chocolade,… toe te voegen aan het brood.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen (hoe rijper hoe zoeter)
  • 3 eieren
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 40 ml plantaardige melk (ik gebruik meestal amandelmelk)
  • 70 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 kl baking soda
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram speltmeel
  • Voor de afwerking: amandelschilfers, een extra banaan,…

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen in een keukenmachine en meng tot een glad geheel. Voeg de eieren, de zonnebloemolie en de plantaardige melk toe en meng nog eens. Voeg daarna de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag. Vet een cakevorm in met kokosolie of gebruik een silicone vorm. Giet het mengsel in de vorm en versier de bovenkant met wat je zelf wenst. Zet de vorm in de oven en bak voor ongeveer 50 minuten. Smakelijk !

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *