Christmas Brownies

Christmas Brownies

Het kokerellen voor Kerstmis gaat voort… Ik maakte voor jullie een leuke kersteditie van de chocolade brownie.

Ingrediënten

Voor de brownie (8 porties)

  • 60 gram cacaopoeder
  • 4 flax eggs (1 egg: 1 el gebroken lijnzaad + 3 el warm water)
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram / 265 gram uitgelekt)
  • 90 gram agave siroop
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 45 gram speltbloem
  • 8 gram bakpoeder

Voor de kokosroom

  • 1 blik pure kokosmelk (400 gram)
  • 2 el ahornsiroop

Extra: aardbeien of ander rood fruit

Zo maak je het

Begin met de blik kokosmelk minstens 12 uur in de koelkast te leggen (liefst achterin). Het water en de room moeten scheiden, dit kan alleen als het koud genoeg is.

Verwarm de oven voor op 180 graden voor de brownies. Begin met de flax eggs te maken en laat deze 10 minuten rusten. Spoel de gekookte zwarte bonen met warm water. Mix de bonen  in een keukenmachine, voeg hier dan de zonnebloemolie en de agave siroop aan toe. Je moet een soort puree krijgen. Voeg daarna de droge ingrediënten aan het mengsel en mix goed. Om te eindigen voeg je de flax eggs toe en meng je nog een laatste keer. Als je geen silicone bakschaal gebruikt, vet je gewone bakschaal dan goed in met kokosolie (of andere) en gebruik bakpapier. Schep het mengsel in de bakschaal en zet in de oven voor ongeveer 25 minuten. Doe de prikkertest om te controleren of de brownie gaar is. Laat afkoelen en snijd dan in 8 gelijke delen.

Maak daarna de kokosroom, deze blijft 2 à 3 dagen goed in de ijskast. Haal het blik uit de ijskast (schud het niet!). Open het blik en schep de bovenste dikke laag (de creme) met een lepel in een kom. Voeg de ahornsiroop toe en klop de creme met een klopper tot een smeuïg geheel. Je bent klaar om je brownies te versieren!

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *