Boekweit Pannenkoeken

Boekweit Pannenkoeken

Mijn nieuw favoriete pannenkoeken receptje? Deze heerlijke boekweit pannenkoekjes. Boekweit heeft een specifieke smaak, maar dit proef je absoluut niet in dit receptje. Boekweit is een zaad en geen graan en is bovendien glutenvrij.

Ingrediënten

  • 150 gram yoghurt (Griekse yoghurt, kokosyoghurt of sojayoghurt)
  • 175 gram boekweitbloem
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 250 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 kl bakpoeder

Zo maak je het 

Meng alle ingrediënten in een kom tot een glad beslag. Het beslag zal vrij dik zijn (voeg wat extra bloem toe indien het te loperig is). Gebruik een antikleefpan zodat je de pannenkoeken gemakkelijk kan omdraaien. Verhit de kokosolie (of andere) in een pan en bak pannenkoekjes van het beslag. Stapel de pannenkoekjes. Je kan variëren met de toppings die je gebruikt (vers fruit, chocolade, ahornsiroop,…). Smakelijk!

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *