Winterse Granola

Winterse Granola

De winter is in aantocht… Als ik aan winter moet denken, denk ik aan pompoenen… Daarom ging ik er deze week mee aan de slag. Ik maakte er granola mee.. Ik hoor jullie al denken … GRANOLA met pompoen? Het resultaat is heerlijk en verrassend!

 

Ingrediënten

  • 300 gram havermout
  • 75 gram fijngehakte walnoten
  • 75 gram fijngehakte pecannoten
  • 75 gram pompoenpitten
  • 150 gram pompoenpuree
  • 100 gram honing
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • kaneel naar smaak

Zo maak je het

Maak eerst de pompoenpuree. Dit doe je door de pompoen (ik gebruik meestal een butternut) in twee te snijden, de zaden en de draden te verwijderen en te roosteren in een voorverwarmde oven (180°) gedurende ongeveer 60 minuten. Test met een vork of het het vlees zacht is. Ontdoe daarna de twee helften van hun schil. Doe dan de stukken pompoen in een keukenmachine of blender. Je zal natuurlijk teveel pompoenpuree hebben, maar hiermee kan je heerlijke pompoensoep maken!

Om de granola te maken verwarm je de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de havermout, noten, pompoenpitten en kaneel. In een andere kom meng je de pompoenpuree, honing en gesmolten kokosolie. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en meng. Spreid het mengsel uit op een bakplaat. Bak de granola voor 20 à 30 minuten (tot het goudbruin ziet) en roer het mengsel om de 10 minuten om.

 

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavours

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *