Groenten Tarte Tatin

Groenten Tarte Tatin

Hier ben ik weer met een leuk en lekker receptje voor jullie. Iedereen kent de klassieke Tarte Tatin met appeltjes wel.. Ik bedacht er een hartige versie van met groenten.. Heerlijk als bijgerecht of met een fris slaatje.. Laat het jullie smaken!

Ingrediënten (voor 6 kleine taartjes)

  • 2 paprika’s (kleur naar keuze)
  • 150 gram champignons
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 el honing
  • Bladerdeeg
  • Provençaalse kruiden, peper en zout (naar smaak)
  • Olijfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij alle groentjes in fijne reepjes (schil indien gewenst de paprika). Stoof de groentjes aan in een pan met wat olijfolie. Voeg hierbij de honing toe en kruid naar smaak met peper, zout en de provençaalse kruiden. Ik gebruikte muffin vormpjes, maar je kan gerust ook andere ovenvaste vormpjes gebruiken om de taartjes mee te maken. Doe de groenten in de vormpjes en druk goed aan (probeer de groeten zo goed mogelijk uit te lekken voor je dit doet). Bedek de vormpjes met op maat gesneden rondjes bladerdeeg. Bak de taartjes zoals vermeld op de verpakking van het bladerdeeg.

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *