Rabarbermoes met aardbeien

Rabarbermoes met aardbeien

Ik ben dol op rabarber. Het doet mij denken aan mijn grootmoeder. Ze maakte tijdens het rabarber seizoen regelmatig rabarbermoes. Het is lekker bij een yoghurt of gewoon als ontbijt of dessert. De combinatie van rabarber en aardbeien is perfect. De aardbeien geven een zoete touch aan de moes.

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber
  • 250 gram aardbeien
  • Scheutje water
  • Optioneel: kokosbloesemsuiker (naar smaak)

Zo maak je het

Schil de rabarber en snij deze in stukken van 2 centimeter. Snij de aardbeien in twee. Breng de rabarber en aardbeien aan de kook en voeg een scheutje water toe. Laat op een laag vuurtje het mengsel 15 à 20 minuten koken tot de rabarber uit elkaar valt. Indien je de moes niet zoet genoeg vind voeg dan wat kokosbloesemsuiker toe. Laat afkoelen.

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *