Aubergine Hummus

Aubergine Hummus

Zoals ik op deze blog al vertelde heb ik altijd hummus in huis. Ik eet deze spread graag met een cracker of wat groentjes als tussendoortje of bij een maaltijd. Vandaag deel ik met jullie het receptje voor de aubergine hummus. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 400 gram kikkererwten uit blik (265 gram uitgelekt)
  • 1 teentje look
  • 2 el plantaardige yoghurt
  • 1,5 el tahini
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl paprika poeder
  • Sap van een halve citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in twee en prik deze op meerdere plaatsen in met een vork. Smeer ze dan in met wat olijfolie. Rooster de aubergine in de oven gedurende 40 minuten. Laat de aubergine afkoelen en schep dan het vruchtvlees eruit. Voeg alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een romig geheel.

De hummus bewaar je best in de ijskast in een luchtdicht recipient. Hij blijft zo’n 3 à 4 dagen goed.

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *