Risotto van havermout

Risotto van havermout

Ik gebruik graag havermout in mijn gerechtjes omdat het zoveel voordelen heeft voor je lichaam. Het zit boordevol vitamines en mineralen en bevat trage suikers waardoor het lang voor een verzadigd gevoel zorgt. Bovendien zal havermout er voor zorgen dat je bloedsuikerspiegel constant blijft. Daarom presenteer ik jullie vandaag een hartig havermout gerechtje: de havermout risotto.

Ingredi├źnten (2 porties)

  • 150 gram havermout
  • 400 ml groentebouillon (zorg ervoor dat hij niet te zout is)
  • 1 ui
  • 200 gram champignons
  • 2 wortelen
  • 1/2 courgette
  • Parmezaan naar smaak (vegan alternatief: gistvlokken)
  • Bieslook of peterselie voor de afwerking
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Zo maak je het

Snij alle groenten in stukjes. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg alle groenten toe en laat garen. Eens de groenten ongeveer gaar zijn voeg je de havermout toe. Schenk er beetje bij beetje de bouillon bij. Blijf goed roeren tot alle bouillon is ingetrokken. Rasp de parmezaan en voeg deze toe (of de gistvlokken). Roer nog eens goed. Werk af met wat verse bieslook of peterselie. Smakelijk!

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavours

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *