Zoete aardappel Brownie

Zoete aardappel Brownie

Een brownie waar powerfood in verstopt zitten en die bovendien vrij is van geraffineerde suiker? Ja zeker dat bestaat. Zoete aardappels zijn een bron van vitaminen en mineralen. De brownies zijn super makkelijk te maken en smaken bovendien ook heerlijk !

Ingrediënten

  • 420 gram zoete aardappel
  • 60 gram ontpitte dadels
  • 20 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram speltmeel
  • 35 gram cacao
  • 40 gram walnoten
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl bakpoeder

Zo maak je het

Breng water aan de kook, schil de zoete aardappels en kook deze tot ze zacht zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Voeg alle ingrediënten (buiten de noten) samen in een keukenmachine en meng tot je een gladde masse krijgt. Voeg als laatste de fijngehakte noten toe. Giet het deeg in een silicone vorm of in een ovenschaal bedekt met bakpapier. Strijk glad en zet voor 30 minuten in de oven. Smakelijk !

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *