Perencrumble

Perencrumble

In de winter eet ik bijna dagelijks peren. Daarom maakte ik deze overheerlijke crumble dat ideaal is als ontbijt, tussendoortje, dessert,… Altijd dus! Als het perenseizoen over is kan je ze ook vervangen door appels bijvoorbeeld.

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 peren
  • 30 gram havermout
  • 20 gram amandelmeel
  • 10 gram kokosrasp
  • 1 el honing
  • 2 el water
  • 4 walnoten (fijngehakt)
  • snuifje vanillepoeder
  • snuifje kaneel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snij de peren in kleine stukjes. Indien ze nog niet rijp zijn kan je opteren om ze lichtjes aan te bakken in een pan zodat ze al wat zacht worden. Anders doe je ze in een ovenschaal. Meng daarna alle ingrediënten samen in een kom. Verdeel het mengsel over de peren. Zet in de oven voor 35 à 40 minuten (afhankelijk van oven tot oven). Hou de crumble in de gaten want ineens kan het snel gaan en heb je een zwarte crumble 😉 !

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *