Peanut butter havermout chocolade cookies

Peanut butter havermout chocolade cookies

Op zondag sta ik graag in de keuken en maak ik graag iets lekkers als snack voor de week. Vandaag experimenteerde ik met pindakaas, havermout en chocolade en het resultaat is … Deze HEERLIJKE cookies!

Ingrediënten

  • 70 gram dadels geweekt voor 10 minuten in warm water
  • 1/2 rijpe banaan
  • 1 el peanut butter (liefst zonder toegevoegde suikers)
  • 50 gram amandelmeel
  • 55 gram havermout
  • 20 gram chocolate chips

Zo maak je het

Laat de dadels voor 10 minuten weken in warm water. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de dadels en de banaan fijn in een blender. Voeg daarna de peanut butter en het amandelmeel aan toe. Haal het deeg uit de blender en voeg als laatste de havermout en de chocolate chips toe. Maak balletjes van het deeg en duw ze plat zodat je een rond koekje krijgt. Leg deze op een bakplaat. De koekjes moeten 15 à 18 minuten in de oven tot ze goudbruin zien.

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *