Appelmuffins met kaneel

Appelmuffins met kaneel

Jullie zullen al wel gemerkt hebben dat ik graaf muffins maak. In dit receptje laat ik jullie zien hoe je heerlijke (en gezondere) appelmuffins met kaneel maakt. Ze zijn perfect als snack of als snel ontbijt.

Ingrediënten

  • 120 gram speltbloem
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 60 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • Snuifje zout
  • 1/4 tl baking soda
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 appel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle drogen ingrediënten samen in een kom. Voeg hier de kokosolie en melk aan toe en meng tot een glad beslag. Snij de appel in kleine stukjes en meng deze onder het mengsel. Verdeel het beslag over de silicone muffin vormpjes. Zet de muffins in de oven voor 20 à 25 minuten. Doe de prikkertest om te controleren of de muffins gaar zijn.

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *