Pompoensoep met een Aziatische touch

Pompoensoep met een Aziatische touch

Voor mij is pompoensoep de beste soep die er bestaat. Ook al is de lente in het land, eet ik ze graag. Daarenboven ben ik een grote fan van de Aziatische cultuur en natuurlijk ook van de Aziatische keuken. Daarom geef ik vaak een Aziatische touch aan mijn gerechten.

Ingrediënten

  • 500 gram butternut pompoen (geschild)
  • 150 gram zoete aardappel (geschild)
  • 1 ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 tl citroengras fijn gehakt
  • 1 tl currypasta of currypoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

Schil de pompoen en de zoete aardappel en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui. Fruit de ui en de groenten in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bouillon toe en laat 25 à 30 minuten zachtjes koken. Mix daarna het geheel glad met een staafmixer of in de blender. Voeg dan de kokosmelk, citroengras en currypasta toe en mix nog eens. Proef de soep en kruid bij indien nodig. Smakelijk!

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *