Witloofsoep

Witloofsoep

Witloof is eerder een wintergroente, maar tegenwoordig kun je hem het hele jaar door verkrijgen. Ik hou van de bittere smaak en maak er graag soep van. Ideaal als snelle lunch, want soep smaakt mij altijd!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kg witloof
  • 1/2 courgette
  • peper en zout
  • currypoeder
  • +/- 1200 ml groetebouillon (afhankelijk van de gewenste consistentie)

Zo maak je het

Maak de groenten proper. Snipper de ui en snij de courgette en de witloof in groffe stukken. Fruit de ui, witloof en courgette. Beng op smaak met peper, zout en currypoeder. Voeg de bouillon toe en laat 25 à 30 minuten zachtjes koken. Mix daarna het geheel glad. Ik doe dit meestal in de blender omdat ik vind dat het de soep smeuïger maakt. Indien je de soep te dik vind, voeg dan extra water toe (zelf heb ik de soep graag dik). Proef de soep en kruid bij indien nodig.

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *