Hummus van artisjok

Hummus van artisjok

Hummus heb ik altijd in huis. Meestal kies ik voor de gemakkelijke optie en koop ik hem in de supermarkt. Als ik wat tijd heb verkies ik hummus zelf te maken en dan probeer ik te variëren met de ingrediënten die ik gebruik. Vandaag maakte ik hummus met artisjok. Artisjokken hebben een unieke smaak en zijn bovendien zeer gezond. Ze zijn rijk aan vezels, antioxidanten, vitaminen en mineralen. Hummus is heerlijk voor bij de maaltijd of als gezond tussendoortje.

Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwten
  • 270 gram artisjokharten
  • 2 el tahini
  • 2 el olijfolie
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 teentje look
  • peper en zout naar smaak
  • Optioneel: wat peterselie voor de afwerking

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot je een egaal mengsel bekomt. Kruid naar wens. Werk eventueel af met wat verse peterselie.

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *