Kokosballetjes

Kokosballetjes

Zondag is “Prep Day”. Dan duik ik meestal in de keuken om van alles klaar te maken voor de hele week. Ik maakte ook deze kokosballetjes, ideaal als je zin hebt in iets zoets zonder geraffineerde suikers of als preworkout snack. Smullen maar!

Ingredënten

  • 150 gram dadels
  • 30 gram amandelen
  • 60 gram gedroogde kokosrasp + wat extra voor de afwerking
  • 1 el honing
  • 1 tl vanille poeder
  • 2 el water (of meer)

Zo maak je het

Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix tot je een kleverige massa krijgt. Indien de massa nog te droog is kan je wat extra water toevoegen (let op, doe dit beetje bij beetje). Leg het mengsel voor 30 minuten in de koelkast, zo kan je gemakkelijker balletjes rollen. Rol balletjes van de massa, dit lukt gemakkelijker als je je handen nat maakt. Rol ze daarna in de extra kokosrasp. De balletjes blijven 4 à 5 dagen goed indien je ze in de koelkast bewaart.

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *