Havermout en blauwe bessen muffins

Havermout en blauwe bessen muffins

Op zoek naar een gezond ontbijt of tussendoortje dat bovendien lekker is? Dan hoef je niet verder te zoeken! Deze muffins zijn voedzaam dankzij de havermout en bevatten geen geraffineerde suikers, boter, tarwe en lactose. De muffins blijven 2 à 3 dagen vers maar je kan ze ook makkelijk invriezen. Vanaf nu dus geen excuus meer om het ontbijt over te slaan.

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 50 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 100 ml amandelmelk
  • 15 ml esdoorn siroop
  • 100 gram kokosolie
  • 1 rijpe banaan
  • 100 gram blauwe bessen
  • snuifje zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180°. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Mix in een andere kom de banaan, gesmolten kokosolie, amandelmelk en esdoorn siroop tot een glad beslag. Voeg alles bij elkaar. Spatel als laatste de blauwe bessen door het deeg. Verdeel het beslag over de silicone muffin vormpjes. Zet de muffins in de oven voor 30 à 35 minuten op 180°. Doe de prikkertest om te controleren of de muffins gaar zijn.

 

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *