Quinoa salade met edamame boontjes

Quinoa salade met edamame boontjes

Deze quinoa salade is in een mum van tijd gemaakt en super lekker. Ideaal om de dag op voorhand te maken en mee te nemen als lunch. Edamame of sojaboontjes zijn een goede toevoeging voor je salades daar het een perfecte bron is van plantaardige eiwitten. De vinaigrette geeft een Aziatische toets.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

Voor de salade

 • 100 gram edamame
 • 75 gram ongekookte quinoa
 • 1 rode paprika
 • 15 gram zonnebloempitten
 • alfalfa
 • pijpajuin (naar smaak)
 • peper en zout

Voor de vinaigrette

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 eetlepel appelazijn
 • look (naar smaak)
 • 1/4 lepel gemberpoeder

Zo maak je het

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je de quinoa wat extra smaak wenst te geven kan je deze altijd koken in een groentebouillon. Snijd ondertussen de paprika en maak de vinaigrette. Deze maak je door alle ingrediënten samen te voegen en te mengen. Wanneer de quinoa gaar is laat je deze afkoelen. Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en voeg als laatste de vinaigrette toe. Je kan de salade versieren met wat extra sojaboontjes en zonnebloempitten. Smakelijk!

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *