Havermout Banaan Pannenkoeken

Havermout Banaan Pannenkoeken

Pannenkoeken? Het ideaal ontbijt op een ‘lazy sunday’. Met pannenkoeken kan je eindeloos variëren. Vroeger at ik graag pannenkoeken met veel suiker, en bedacht daar nu een gezond alternatief op. Ik maakte deze met de ideale ingrediënten voor een vezelrijk en voedzaam ontbijt (of tussendoortje). OK, ik geef toe de chocoladesaus is misschien wat minder verantwoord, maar af en toe mag je jezelf wel verwennen.

Ingrediënten

Voor de pannenkoekjes

  • 2 bananen
  • 100 gram havermout
  • 50 gram speltbloem
  • 200 ml amandelmelk
  • een snuifje baking soda

Voor de chocoladesaus

  • 20 gram pure chocolade 80%
  • scheutje amandelmelk

Zo maak je het

Maal de havermout helemaal fijn tot je havermeel krijgt. Mix daarna de bananen met de amandelmelk. Voeg daar het havermeel, speltbloem en de baking soda aan toe en mix tot een glad beslag. Verhit de olijfolie of kokosolie in een pan en bak ongeveer 6 pannenkoekjes van het beslag. Stapel de pannenkoekjes. Maak ondertussen de chocoladesaus door de chocolade te laten smelten samen met de amandelmelk. Giet de chocoladesaus over de pannenkoeken en werk eventueel af met wat rood fruit. Genieten maar!!

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *