Chocolademousse van zoete aardappel

Chocolademousse van zoete aardappel

Deze heerlijke chocolademousse is en gezond alternatief op de klassieke chocomousse. Ze wordt gemaakt met zoete aardappel en het is absoluut een winner. Een super dessertje, want geef toe, wie houdt er niet van chocolade? Bovendien is het recept snel en gemakkelijk te maken.

Ik ben alvast benieuwd wat jullie ervan vinden.

Ingrediënten

  • 400 gram geschilde zoete aardappel
  • 230 ml plantaardige melk
  • 40 gram cacao
  • 4 medjool dadels
  • eventueel 2 eetlepels esdoorn siroop (voor wie het graag zoet heeft)

Zo maak je het

Kook de zoete aardappel en pureer ze. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en mix tot een glad beslag. Schep het beslag in glaasjes en leg ze voor één uur in de koelkast alvorens op te dienen. Je kan de mousse versieren met amandelschilfers, pistachenoten,…

Zelf uitproberen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Tag mij op Instagram: @julies.flavoursGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *